Jak se zbavit vší i bez použití chemie? Nechutná jim majonéza!

od Nikol Kolomazníková
0 komentář
vší

Když se ve školce či ve škole na nástěnce objeví lísteček informující o výskytu vší mezi dětmi, nejeden rodič se vyděšeně chytí za hlavu. Představa, že i vám přijde domů dítko s nezvanými hosty ve vláskách, není ani trochu příjemná. A když už je tam opravdu najdete, okamžitě se vyrojí otázky, jak se zbavit vší – a pokud možno – bez chemie?

Dávno zbořený mýtus? Vši jsou důkazem špatné hygieny!

Většina lidí má vši automaticky spojené se špatnými hygienickými návyky. Tenhle mýtus už ale dávno neplatí a vši rozhodně nejsou problém jen dětí (a dospělých), kteří příliš nedají osobní hygieně. Vši se poměrně často vyskytují v dětských kolektivech, kde se jim velmi dobře daří a zbavit se jich není vždy úplně jednoduché. Jsou navíc stále odolnější vůči běžným přípravkům, které proti nim dříve fungovaly.

Lze se vší zbavit i bez chemie?

Jakmile ve vlasech objevíte vši, je potřeba vlásky důkladně vyčesávat. Používá se k tomu speciální hustý hřeben, kterému se přezdívá všiváček. Vlásky byste měli dětem pročesávat každý den, věnujte tomu dostatek času, i když vám to možná nebude příjemné – je to potřeba. Je dobré na vlasy před vyčesáváním aplikovat trochu kondicionéru, abyste dítě zbytečně nemučili (česání přece jen tahá, tak ať netrpí více, než je nutné).

Jak se zbavit vší u dětí co nejvíc šetrně?

Na vši platí éterické oleje

Přírodním způsobem, jak se zbavit vší, je použít éterické oleje. Doporučit můžeme třeba olejíček eukalyptový, levandulový nebo čajovníkový, použít lze i citrónový nebo rozmarýnový olejíček.

Postup:

Smíchejte 4 kapky éterického oleje se 4 lžícemi panenského olivového oleje. Vzniklou směs vmasírujte do vlasové pokožky hlavy, následně celou hlavičku dítěte zabalte do potravinářské fólie a nechte působit 2 hodiny. Poté vlasy důkladně pročešte a teprve poté umyjte.

Babská rada? Majonéza!

Jednou z babských rad jak se zbavit vší, je použití majonézy. Zábal z majonézy je poměrně častou pomocí proti vším. Postup je velmi snadný, stačí totiž hlavu potřít bohatou dávkou majonézy a následně hlavu zabalit do potravinářské folie. Majonézu poté nechte alespoň 2 hodiny působit a proces opakujte každý den po dobu minimálně 5ti dní a uvidíte, jak se to těm breberkám nebude líbit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak rychle a účinně vyzrát na vši

Jaké vybavení zvolit na výlet s dětmi

Mohlo by se vám také líbit: